Ulf Risnes, som har rukket å bli 55 år gammel, ble kjent og folkekjær gjennom sitt arbeid i Tre Små Kinesere, et Trondheimsband som ble stort på 1990-tallet. Han både sang og spilte gitar i gruppa, og skrev dessuten så godt som alle låten219907115_89c7f24d23e. Han er også kjent som produsent, og har dessuten gitt ut soloplate.

Risnes er født og oppvokst i Trondheim, der han vokste opp i bydelen Munkvoll, nærmere bestemt i Stabells vei. På 1980-tallet var han del av et spennende musikermiljø i trønderhovedstaden, og i tiåret som fulgte fikk han sitt store gjennombrudd med Tre Små Kinesere. I tillegg har han vært produsent og talentspeider, en aktiv del av å videreføre det miljøet han selv kom ut av og en ivrig jeger etter nye impulser og nye talenter og lyder. Som produsent har han hatt stor suksess med blant andre Postgirobygget og Malin. I tillegg til karrieren innenfor musikken har han også i flere år jobbet i NRK P3. Noe han ser på som litt pinlig i dag er at han lenge ble forbundet med Melodi Grand Prix junior.

Risnes sier at sangene hans blir til når han med ett føler en sang som er i ferd med å komme ut -det er noe spontant og nesten uforklarlig over det hele. På samme måte som man får lyst på noe bestemt å spise, sier han. Han har med andre ord et talent som det knapt ville være mulig å etterligne. Ulf Risnes setter seg gjerne ved diktafonen for å spille inn en tidlig versjon av sangen. Først spiller han bare og synger lalala, så skriver han en tekst etterpå. Deretter bruker han en datamaskin for å ta denne ideen videre. Han er opptatt av å eksperimentere med form, og følger ikke alltid den faste formelen med vers og refreng.