Stage Dolls er et band som kom ut av det ekstremt aktive rockemiljøet i Trøndelag på 1970- og 1980-tallet. Bakgrunnen for at rock ble så stort var alle de lokale festene som ble arrangert rundt omkring på bygdene, og alltid ville ha live musikk. De ville dessuten ha ny musikk tilpasset den nye generasjonen, heller enn gammeldans, swing, og svensktoppar som hadde vært tradisjonen tidligere. Den som kunne spille og hadde lyst til å kjøre buss rundt i Midt-Norge kunne enkelt være på farten hver eneste helg, så stor var etterspørselen. Publikum var som regel godt bedugget, men stort sett i godt humørstage_dolls2, entusiastiske og glade for å høre kul, ny musikk og kjente coverlåter.

Stage Dolls var et av de bandene som hadde talent og ambisjoner om å gjøre noe mer enn å spille til fest på lokalet, men lyktes ikke i å få kontrakt med noe plateselskap. Det endte med at de måtte gi ut debutalbumet sitt for egne midler helt uten støtte av noe etablert selskap. Albumet, kalt Soldier’s Gun, ble imidlertid en knallsuksess og den dag i dag regnes det som en av de store utgivelsene i norsk rockehistorie. Plata ble nominert til Spellemannsprisen, nesten uhørt for et band uten noe plateselskap eller store produsenter i ryggen. Neste år fikk de kontrakt og ga ut oppfølgerskiva Commandos.

Så gikk det slag i slag, i 1987 ble Stage Dolls oppdaget av amerikanske produsenter og endte opp med internasjonal lansering. Med det kom det tredje albumet, kalt Stage Dolls, og en stor turné i USA i 1988. Sangen Love Cries havnet helt oppe på tredjeplassen på den spesialiserte rockelista til Billboard, og var også topp 50 på hovedlista. Dette var på sett og vis høydepunktet i Stage Dolls sin karriere, men gutta er fortsatt i full sving og kan fremdeles høres på fest på lokalet.