Ole Edvard Antonsen er Norges mest kjente trompetist og den eneste som har gjort seg bemerket internasjonalt med sitt vakre og særegne spill. Han ble født på Hedmarken, nærmere bestemt Vang, i 1952, og viste musikalsk talent fra tidlig alder. Lille Ole Edvard vokste opp i en særdeles musikalsk familie, der både faren og brødrene var profesjonelle musikere. Antonsen har et fantastisk øre for mufJTQN_YdRIWTgT3c5ur9iDPkxXAsikk og har også jobbet som dirigent, for det meste i Luftforsvarets Musikkorps.

Ole Edvard Antonsen jobbe
t lenge i Oslo Filharmoniske Orkester, men har etter hvert fristilt seg selv og jobber frilans som musiker og dirigent. På grunn av sin betydelige internasjonale ry og anerkjennelse spiller han ofte som solist ved store oppsetninger og konserter både i Norge og utlandet.

Antonsen er godt kjent med og komfortabel med en rekke ulike sjangere og holder seg ikke bare ensidig til den klassiske musikken han opprinnelig ble kjent for. I dag prøver han seg også på alt fra kammermusikk og barokk til jazz, pop og annen low-brow musikk og sjangere. Gjennom sin omfangsrike karriere har han utgitt talløse plater og særlig opptrådt som solist på mange andre artisters utgivelser. I 1992 vant han Spellemannsprisen i Åpen Klasse for en plate ved navnet Tour De Force, som har solgt eventyrlige 150 000 eksemplarer i Norge. Han har også vunnet Gammleng-prisen for klassisk musikk og blitt utnevnt som kommandør av St. Olavs Orden med to sverd og eikeløv.

Antonsen deltok også på den store suksessen Ut av havet, en plate laget av mange norske artister som en hyllest til deres hjemby Kristiansund. Denne deltakelsen ble imidlertid ganske kontroversiell, siden det ble påpekt at Antonsen ikke hadde noen egentlig tilknytning til Kristiansund. Mot dette skal det sies at Antonsen her som ofte før hadde en birolle og ganske enkelt ville hjelpe sine venner til en mer helstøpt utgivelse.