Visste du at Lynni Treekrem er født i USA? Hun kom faktisk ikke til Norge før hun var tre år gammel. Da kom familien til Norge og de bosatte seg den gangen i Kristiansund på Nordmøre. Hun hadde tidlig interesse for musikk og likte å underholde familie, naboer og kjente med den fine stemmen sin. Tidlig i tenårene kom hun med i et band som het Asterix, og hun var også kjent med senere stornavn som Øivind “Elg” Elgenes og Frode Alnæs, hovedpersonene i det som skulle bli Dance with a Stranger. I dette miljøet utmerket hun segOPOfsGnjQPTwkorZOGZ40wvKDe46iTCpBRqNUhn7IiYw tidlig med både talent og ambisjoner, og deltok i mange konkurranser i tenårene.

Det skulle imidlertid vare helt til hun var 33 år før hun fikk gitt ut sin første plate, med navnet Ut i vind. Den ble rost av kritikerne og solgte også ganske bra. Dermed ble dette et første skritt mot anerkjennelse og salg, fulgt opp av Tusenfryd som gjorde det enda bedre og ga henne et virkelig gjennombrudd. Noe av det mest spesielle med denne plata var at hun hadde med seg et mariachi-band, Mariachi Los Camperos. De kom til og med for å spille på turné med Lynni i Norge.

I 1995 fikk Lynni Treekrem Spellemannsprisen som årets kvinnelige artist og dermed den ultimate anerkjennelse på at hun var og er en av Norges fremste kvinnelige musikere. Det var den vellykkede utgivelsen Haugtussa som ga henne denne utmerkelsen. Samme år vant hun også Gammleng-prisen. Mot slutten av 1990-tallet fikk Lynni noen problemer med psyken som følge av en vanskelig skilsmisse, og det gikk også utover det musikalske. Nå er hun imidlertid på gang igjen.

Lynni er kanskje aller mest kjent for sangen Mexico, som blant annet inneholder den legendariske snutten “no ska æ reise til Mexico, du får smør på brødskiva di sjøl”.