Etter at forløperen After Dark ble oppløst, ble D. D. E. dannet i 1992. De debuterte med en singel kalt Flamma, produsert av den kjente trønderrockeren Åge Aleksandersen. Åges engasjement på bandets vegne ga en viss kredibilitet helt fra starten av, selv om mange avskrev konseptet og musikken som kommers og plumpt. Men D. D. E. fortsatte ufortrødent videre og fikk snart mer og mer spilletid på radio. De samlet seg i en hytte på Sørlandet, og sammen lagde de plata Rai-Rai. Denne skulle bli en braksuDDEksess med titusenvis av solgte eksemplarer. Oppfølgeren til plata ble faktisk kalt Rai 2, og også denne ga gode salgstall.

En enda større suksess fulgte i 1995 da D. D. E. spilte inn liveplate på det populære utestedet Bajazzo i Trondheim. Utrolig nok ble denne plata solgt i langt flere eksemplar enn studioplatene, og passerte 100 000 solgte. Det er svært sjelden at en norsk liveplate ser slike salgstall. Den aller største suksessen kom året etterpå med Det går likar no. Dette er en av norgeshistoriens mest populære plater med nær 300 000 solgte. På tross av mange kritikeres snobberi fikk D. D. E. også anerkjennelsen Årets Spellemann både dette året og neste.

Siden den gang har det gått litt nedover med platesalget til D. D. E., selv om både Ohwæææh, Jippi og de juleutgivelsene har solgt greit. Det samme gjelder Vi e konga, som kom ut i 2003. Selv med disse platene har D. D. E. kommet inn på topp 3 på VG-lista, men salgstallene har ikke vært fullt så ekstreme som før. Unntaket fra dette har vært No går det så det suse, som kom i 2007 og endelig brakte D. D. E. tilbake til toppen av VG-lista igjen. D. D. E. er et folkelig rockeband som har en spesiell plass i den norske folkesjelen.